De Belg Bjorn de Decker heeft vrijdag de 31e editie van de Ronde van Zierikzee, dat dit jaar onder de naam Superprijs Emergo Group werd verreden, gewonnen.

De 25-jarige renner van het continentale Cibel troefde na een wedstrijd van 80 kilometer zijn medevluchters af in de eindsprint. Jurgen van Diemen (WV Avanti) kwam weliswaar als tweede over de meet, maar diende na afloop een protest in. De Nederlander vond dat winnaar De Decker onreglementair had gesprint, maar daar wilde de jury na lang beraad niets van weten. Van Diemen moest zich dan ook verzoenen met zijn tweede plaats. Achter hem maakte Umberto Atzori het podium in Zierikzee compleet.

De drievoudige winnaar Mario Willems deed verschillende verwoede pogingen om de wedstrijd naar zijn hand te zetten en zorgde uiteindelijk voor een definitieve afscheiding. De strijdlust van de Belg werd echter aan de finishlijn niet beloond met een overwinning, maar met een vierde plaats. Dennis Raadtgever (Arrow Cycling Team) was de beste Zeeuw met een zesde klassering.


Top 15
1       Bjorn DE DECKER
2       Jurgen VAN DIEMEN
3       Umberto ATZORI
4       Mario WILLEMS
5       Peter MERX
6       Dennis RAADTGEVER
7       Aron KREMER
8       Adrie LINDEMAN
9       Yondi SCHMIDT
10     Jeroen BREEWEL
11     Ricardo VAN DE KLUNDERT
12     Frank NIEWOLD
13     Koen VAN DE KLUNDERT
14     Barry BEL
15     Coen RIJPMA