Wielerronde Zierikzee

 De Stichting Wielersport Zierikzee stopt met de organisatie van de Wielerronde Zierikzee

De "Wielerronde Zierikzee" is verleden tijd.

De St. Wielersport Zierikzee heeft de moeilijke beslissing genomen om per direct te stoppen met de organisatie van de Wielerronde Zierikzee.
Diverse omstandigheden, zoals het niet meer passen in het programma van de Havendagen, de steeds moeilijker wordende omstandigheden (smallere straten, verkeersmeubilair, etc.) om een veilige koers te organiseren door de binnenstad van Zierikzee, de terugloop van het aantal licentiehouders (wedstrijdrenners), heeft ons doen besluiten te stoppen met de organisatie.

 

We hebben het altijd met heel veel plezier gedaan, en hebben ook altijd veel waardering ontvangen van zowel renners als publiek. Het doet ons dan ook pijn om toch dit besluit te moeten nemen.
Via deze weg willen we graag onze sponsors bedanken voor de jarenlange steun en vertrouwen. En uiteraard ook de vele vrijwilligers die ons jaarlijks hebben geholpen om de wielerronde tot een succes te maken.

Maar de Stichting Wielersport verdwijnt niet uit beeld, en blijft zich inzetten voor de wielersport.
In 2022 is al een eerste aanzet gemaakt met de organisatie van de Giro di Schouwen-Duiveland. Een toertocht voor fietsliefhebbers over de mooie wegen op, en rondom Schouwen-Duiveland. Onze intentie is om deze toertocht de komend jaren uit te breiden tot een prachtig fietsevenement, met start en finish in Zierikzee. Met dit evenement willen wij de wielersport, en fietsen in het algemeen, promoten en toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk liefhebbers.

 

"Giro di Schouwen-Duiveland"

De St. Wielersport Zierikzee is sinds 2022 ook organisator van de toertocht 'Giro di Schouwen-Duiveland'.
De toertocht zal jaarlijks eind mei worden verreden.
Meer informatie via girodischouwen-duiveland.nl

 

Zierikzeese Iris Heijboer is rondemiss bij Wielerronde Zierikzee

Leon van de Sande, eigenaar van de Pizzeria, moet één van zijn vaste krachten vrijdag 23 augustus missen. Daar heeft de dame in kwestie een hele goede reden voor.
Iris Heijboer,al enkele jaren werkzaam bij de pizzeria in hartje Zierikzee is namelijk de rondemiss voor de editie van 2019. Leon van de Sande wil Iris Heijboer graag 'uitlenen’. Het is immers ook goede reclame voor zijn zaak.

Na een berichtje van het wielerbestuur had Iris Heijboer even wat bedenktijd nodig. “Is het wel iets voor mij? Vind ik het wel leuk? Iedereen kijkt de hele dag naar je. Ik heb het met mijn moeder besproken. Het lijkt me erg leuk”

De twintigjarige Zierikzeese is wel gewend om ïn de belangstelling te staan. In Goes volgt ze MBO Dans en jaarlijks doet ze een eindvoorstelling voor veel mensen en op een podium. “Ik ben het wel gewend om onder druk en voor veel mensen op te treden, maar alleen is toch anders. Ik weet niet wat ik allemaal kan verwachten, maar ik weet wel wat ervan mij wordt verwacht. De hele dag lijkt me leuk."