Antwan Tolhoek heeft de jubileumeditie van de wielerronde van Zierikzee gewonnen. Hij versloeg Hans Dekkers en Maikel Zijlaard om de Grote Prijs Emergo na een spannende dernykoers die bestond uit vier onderdelen. Het massaal toegestroomde publiek genoot zichtbaar van de lichte motoren en het aansprekende deelnemersveld van renners, waarbij winnaar Antwan Tolhoek de absolute trekpleister was.

Antwan Tolhoek

Bij de Wielerronde van Zierikzee staan dit jaar vrijwel alle Zeeuwse semiprofessionele wielrenners aan de start. Vanwege het 35-jarig bestaan wordt op vrijdag 24 augustus éénmalig een dernykoers verreden. De wedstrijd is een eerbetoon aan de Zeeuwse wielersport. Naast bekende Zeeuwse renners nemen nationale toppers deel aan de wedstrijden in de historische binnenstad van Zierikzee.

Dit jaar kon het publiek kiezen uit drie kandidaten.

Lindsay Kesteloo uit Nieuwerkerk is verkozen tot rondemiss.

In totaal brachten 784 mensen hun stem uit. Daarvan kreeg de 21-jarige 52,3 procent.

Vanwege 35-jarig jubileum, 22 jaar na dato

De wielerronde van Zierikzee slaat in 2018 vanwege het 35-jarig bestaan eenmalig een andere weg in. Op vrijdag 24 augustus wordt er een dernykoers gehouden. Op 23 augustus 1996 werd het ‘stadse’ amateurcriterium voor de laatste keer in de vorm van een dernykoers gehouden. Dit maakte deel uit van een zogenaamd omnium.

De Belg Mario Willems heeft voor de vierde keer in zijn carrière de Wielerronde Zierikzee, Grote prijs Emergo, gewonnen. De 44-jarige renner was na een wedstrijd van 80 kilometer met afstand de snelste in de eindsprint. Antonie van Noppen sprintte naar de tweede plaats. Nederlands kampioen Hans Dekkers uit IJzendijke was de beste Zeeuw op de derde plaats.

Rondemiss heeft nog geen ronde gemist

Amy Westerbeke (23 jaar) neemt ieder jaar vrij voor criterium

Begin over de wielerronde van Zierikzee en Amy Westerbeke is nauwelijks meer af te stoppen. Tot zover ze zich kan herinneren heeft ze geen ronde gemist. Als toeschouwer. De 34e editie vervult ze een totaal andere rol: als wielermiss.

Nederlands kampioen Hans Dekkers staat aan de start tijdens de 34e wielerronde van Zierikzee (Grote Prijs Emergo).